Open UP – Zomertip 2016!

Open UP – Zomertip 2016!

met Geen reacties

Vriendelijk, Vrij en Vrolijk. Terwijl ik langs het Mirror Centre in Amsterdam loop op een zonnige zondagmiddag hoor ik mensen lachen. Gulle lachen, lange uithalen, Blijdschap. Mijn mondhoeken krullen omhoog. Een goed gevoel dat zich al manifesteert voordat ik het centrum naast Amsterdam Muiderpoort binnenstap. Wat een heerlijk gevoel!


Dansen Dansen Dansen

Ik weet het inmiddels zeker: ik ben een DANS-OH-FIEL. Zet een ritmisch muziekje op en ik krijg een onstuimige, onbedwingbare behoefte om over de dansvloer te zwieren. Ik maak me niet druk of het  er wel uit ziet’, ik maak me niet druk om de passen die ik zet. Ik wil zwaaien, zwieren, me laten meevoeren. Ik wil mijn lichaam beleven, voelen, contact maken met mezelf. Om in een volgend moment mijn ogen open te slaan en de ander te zien, te voelen, samen te dansen en misschien ook wel onschuldig mee te flirten. Genieten met de andere dansers. Ditmaal tijdens een chakra-dansworkshop. Wat een zaligheid. Later nog de voetjes van de vloer bij Live muziek en een DJ. Deze dag kan voor mij al niet meer stuk.


Inspiratie en Creatie – Word ik CoCreator?

Het Open UP gevoel ontstaat in het moment. Vanuit openheid. Het loopt zoals het loopt. Inspiratie door een spontane ontmoeting of gesprek. Op de Open Dag is dit duidelijk voelbaar. Je kunt het zowat aanraken.

We creeëren deze dag met z’n allen: bezoekers en vrijwilligers. Er zijn een tal van activiteiten georganiseerd, maar wat er gebeurt, op het moment dat is een verrassing. En ik laat mij verrassen. Ik kijk mijn ogen uit, ik aanschouw alles. Af en toe even op een afstandje. Mogelijkheden te over om te Co-creeëren. Wat tot vandaag een vaag plan was, krijgt ineens invulling. Te midden van deze mooie mensen. Groot en klein.
Open up creativiteit

Mantra’s en Massages
Wat hebben die twee nu met elkaar gemeen eigenlijk? Mantra’s is samen zingen, vaak een paar klanken die met elkaar steeds opnieuw herhaalt worden. Wat er gebeurt. De energie, de verbinding. Ik vind dat lastig uit te leggen, het is iets wat je kunt voelen, wanneer je in staat bent je eraan over te geven. Maar weten wat het inhoudt doe je door het te ervaren, woorden doen in mijn beleving bijna afbreuk aan die ervaring.

Net als een massage. De aanraking en het losmaken en kneden van het lijf. Het is meer dan dat.  Het gaat niet alleen om het afvoeren van afvalstoffen en verbetering van de doorbloeding. Het maakt energie vrij. Het verlost je van oude, vastzittende pijnen. Een massage ontspant en geeft me een vitaler gevoel. UP-lifting mijn geestelijke welzijn door die ontspanning. Op een – voor mij – vergelijkbare manier UP-lifing als het zingen van Mantra’s.


Ont-moeten

Het blijft heerlijk zo’n zondag waarop NIETS moet. Waarop je gewoon mag zijn. Waarop mensen die je nog niet eerder hebt gesproken eens langskomen voor een praatje en dat blijkt dan een bijzonder boeiend gesprek te worden. Zo’n gesprek waarin ik nog uren door wil keuvelen, uit wil diepen, nieuwsgierig en verwonderd ben. Zo’n gesprek dat ik zonder moeite tot in de vroege uurtjes door wil voeren, terwijl ik net op dat moment eigenlijk besloten had huiswaarts te gaan. Ik laat het gebeuren.

Ik leef nu!
!! En dit HIER en NU, daar krijg ik energie van !!

 

Open UP Walhalla

Walhalla
Deze mooie dag was gevuld met mooie ontmoetingen. Deze mooie dag was spiritueel verrijkend. Deze mooie dag was gevuld met mensen die met een open hart luisteren, vertellen, zingen. Deze mooie dag is slechts een introductie van wat een heerlijk festival gaat worden. Met gelijkgestemden 5 dagen genieten in een prachtige omgeving, met voor ieder-wat-wils en ook vermaak voor de kinderen. Het klinkt mij als een Walhalla in de oren. Op een hele positieve manier. Ik voel me licht in mijn hart bij de gedachte aan dit zomerse vooruitzicht. Living it UP met z’n allen, in een goede sfeer, zonder alcohol of andere geestverruimende middelen.

Als je net zo enthousiast bent geworden als ik mij voel; kijk rond op de Open UP Festival-website.
Boek je vóór 1 juli (2016 natuurlijk), dan krijg je nog 49 eurootjes korting op je ticket.

Zie ik je daar?

Leave a Reply