Wie voor een dubbeltje geboren wordt…

Wie voor een dubbeltje geboren wordt…

met Geen reacties

Om maar even positief te beginnen: JIJ die voor een dubbeltje geboren is, JIJ wordt nooit een kwartje!

Verder is het belangrijk om normaal te doen, want dan doe je al gek genoeg!

Het zijn de Amerikanen die zich lekker op de borst kloppen en denken dat alle AMAZING!!! producten en prestaties van Amerikaanse oorsprong zijn. Wij Nederlanders zijn niet zo.

En je verandert daar toch niets aan. Want; “Ik ben nu eenmaal zo!”
Dat accepteert de rest van de wereld dan maar. Want zo is het!


Geen beweginggeen beweging
Vast blijven houden aan hoe het is, is de beste garantie om je gelijk te krijgen: het zal nooit anders worden dan dit.

Vanuit de NLP ging ik aan de slag met vooronderstellingen en overtuigingen. Wat houdt mij tegen om meer te kunnen of zijn? Dat ben ik zelf. De overtuigingen die ik mezelf ingeprent heb en oordelen van anderen die ik heb aangenomen als de waarheid:
“Wie zit er nou op mijn hulp of aanraking te wachten?”
“Dat kan ik toch helemaal niet!”
“Iedereen moet mij leuk en lief vinden”

Onder een berg van andere en soortgelijke gedachten over mezelf zat:
“Ik mag niet succesvol zijn”


Ik doe mijn best

Want meer kan ik niet. Toch?

Wanneer ik een toets niet haal of een opleiding. Of als die leuke baan aan mijn neus voorbijgaat; dan heb ik in ieder geval mijn best gedaan. Meer zit er niet in.

Of wel?

De vooronderstellingen vanuit de NLP helpen om op een andere manier naar mezelf en mijn omgeving te kijken. Om mijn overtuigingen te onderzoeken. Niet alleen te kijken of ze kloppen, want een overtuiging is altijd gemakkelijk te onderbouwen. Je kiest bewust of onbewust wat het beste uitkomt om dat wat je al gelooft te ondersteunen.

Wat daarom belangrijker is:

Is de overtuiging helpend of belemmerend?

Helpend of belemmerend

Wat de één ander kan, dat kan de ander leren
Een vooronderstelling die veel indruk op mij maakte. Iemand kan vaardigheden of talenten hebben die je zelf ook zou willen hebben. Ik zeg niet dat je net zo makkelijk leert of dezelfde talenten bezit of zal leren zingen als een operazanger die van kleins af aan misschien al les heeft en dagelijks oefent.

Ik zeg wel dat op wat voor gebied ook; je kunt jezelf ontwikkelen tot het hoogst mogelijke niveau. Of het nu gaat om zangles of snowboarden, of rekenwonder op de beurs. Misschien kun jij iemands vaardigheid en talent afkijken op YouTube en jezelf iets bijzonders eigen maken. Je hoeft alleen maar te beginnen met de eerste stap.


Geloven in jezelf

Mijn eerste vriend kreeg op school te horen dat het nooit wat met hem zou worden. Hij haalt een LTS diploma, maar de MTS maakt hij niet af.
Hij is handig met computers. Hardware, software, programmeren, hij weet overal van. Een man van de praktijk. Hij zal de wereld wel even laten zien wat hij kan.

Hij is voor zichzelf begonnen en succesvol geworden. Zijn broertje die ‘maar een bakkersopleiding’ had gedaan idem dito. Creatief en self-made. Webdesigner geworden. Zijn zusje castingdirector. Succes kleeft aan die familie. Zo lijkt het wel.

Ik geloof dat het te maken heeft met een bepaalde mindset en drive. Vertrouwen in jezelf en in je kunnen. Creatief en gedurfd ondernemerschap. Het ontdekken wat je droom of doel is in het leven en ervoor gaan!


Succesverhalen!

Wat kan een mens zoal bereiken met de juiste overtuigingen over zichzelf?

Datgene bereiken, waarvan men denkt dat het onmogelijk is!

Of dat nu gaat om je carrière, of lichamelijke prestaties of je grootste angsten overwinnen.

Een goede vriend met MS die bijna iedere dag ‘traint’ om zijn gezondheid te behouden en te verbeteren. Hiermee houdt hij zichzelf letterlijk staande in onze maatschappij, wat er ook op hem af komt. Deze vriend is een krachtige persoonlijkheid en neemt volwaardig deel aan onze samenleving. Niemand ziet aan hem af dat hij ziek is. Weinigen weten het en dat houdt hij ook graag zo!

Mijn moeder die ondanks veel pijn en lichamelijke klachten zichzelf zover heeft getraind dat ze 2 kilometer kan wandelen. Terwijl ze de laatste jaren alleen achteruitging, grotendeels afhankelijk is van een rolstoel en scootmobiel.

Een lieve vriendin die soms al moeite heeft de deur uit te gaan en het eng vindt om alleen te reizen. Al moet ze maar een halte verder zijn. Bijvoorbeeld met de trein van Den Haag naar Delft. Ze durft niet en zei hierdoor ook regelmatig haar afspraken af. Tot ze het in haar hoofd kreeg dat ze haar familie in Engeland wilde bezoeken. Alleen. Met het vliegtuig. Ik zei nog: “Joh, kleine stapjes. We kunnen ook samen reizen. Je hoeft niet meteen het uiterste van jezelf te verwachten!” Maar ze stapte op het vliegtuig. En ik kreeg pas een berichtje toen ze op haar plaats van bestemming was.


Trots

Ik ben zo ongelofelijk trots op deze mensen. Heel veel bewondering heb ik ervoor hoe hard ze gewerkt hebben om zichzelf te overtreffen!

Dat is de kracht van geloven in jezelf!

 

Trots

 

Leave a Reply