Ontdek hoe bijzonder jij bent!

Ontdek hoe bijzonder jij bent!

met Geen reacties

Een bijzondere vrouw werd ik genoemd. Bij herhaling.

Een deel van mij dacht: ‘het zal wel’. Een ander deel begon het met de tijd te geloven. Ik voelde me bijzonder.

Bijzonder leuk, bijzonder mooi, bijzonder lief. Speciaal voor iemand in het bijzonder. Ik vroeg wat bijzonder nu precies betekende, en daarop volgende een ‘Ja’ met lange uithaal. Een geheimzinnig zwijgen. Dat was misschien ook beter ook. Nu bleef het zo mooi en magisch in mijn hoofd.


Geloof

Geloven dat ik bijzonder ben. Dat ik gewaardeerd wordt voor en om wie ik ben.
Dat ik leuk ben en precies goed, volmaakt zelfs. Gewoon zoals ik ben.

En dat geldt ook voor jou! Je hebt de wereld en onze samenleving wat te bieden. Jij hebt jouw eigen kwaliteiten!
Het begint bij geloven in jezelf en in jouw kunnen! Het is de moeite om jezelf bij herhaling te voeden met die positiviteit. Dat je goed bent. Dat je bijzonder bent, op jouw eigen eigenwijze manier. Er is maar één jij. Jij bent uniek!


Alles is energie

Uit eigen ervaring en als ik om me heen kijk weet ik hoe makkelijk het is om te oordelen. Mensen vinden mij soms te optimistisch of goedgelovig. Ik zie vooral graag het goede in situaties en in andere mensen. Totdat het tegendeel bewezen is. Totdat ik aanleiding heb om iets anders te geloven. Want ik heb het vertrouwen dat als ik vanuit liefde en begrip reageer, dat dat ruimte geeft en openheid creëert. Zo ontstaat een fijne energie tussen mensen. Of je dat nu deelt met de persoon zelf of in gedachten of in gesprek met de ander. Ik voel me daar goed bij. Onverklaarbaar en vaak onbewust blijkt dit ook voor mensen in mijn omgeving voelbaar te zijn. Daarom ga ik er vanuit dat negatief spreken en nare gedachten het tegenovergestelde effect hebben. In relaties, in de media, dat wat ons bezighoudt en wat angst en boosheid oproept, daar lijkt niets fijns of goeds uit te komen. Reageren vanuit deze emoties maakt de wereld in mijn beleving alleen maar donkerder.


Gedachten zijn krachten

Welke boodschap geef jij jezelf? Vind je jezelf oké of kun je jezelf echt waarderen? Ik moest tijdens één van mijn opleidingen zeggen dat ik mezelf ‘GEWELDIG’ vind, maar ik kon dat niet voelen. En dat zeggen we toch ook niet over onszelf?

Waarom eigenlijk niet?

Een paar jaar geleden raakte ik door een documentaire over kwantumfysica geïnspireerd door het onderzoek van Masaru Emoto met waterkristallen. Hij werkte met muziek, gebed en met woorden als ‘liefde’ en ‘haat’ en de waterkristallen vormden zich afhankelijk van de benadering. Bij de positieve gedachten, gebeden, mantra’s en zegeningen kwamen prachtige waterkristallen naar voren.
bijzondere kristallen
Wat zou dat betekenen voor ons lichaam als we onszelf met liefde en positiviteit benaderen?
Wij bestaan voor zo ongeveer 60-65% uit water. Ik vind het een mooie gedachte om op deze manier voor onszelf en ons lichaam te kunnen zorgen.
Zelfs als het niet wetenschappelijk aan te tonen is;

Ik word een gelukkiger mens

als ik mezelf met liefde benader.

Bijzonder
Waarschijnlijk heb je jezelf – net als ik – nooit als echt bijzonder gezien. Er zijn maar enkelingen die zich onderscheiden in de massa. Hoe kijk jij naar die mensen?

Zie jij bijzonder zijn doorgaans als iets positiefs? Als bijzonder zijn voor jou iets met raar en niet-van-deze-wereld te maken heeft, dan zul jij waarschijnlijk niet graag als bijzonder worden gezien. Maar misschien kun je verder kijken dan dat? Misschien hebben die bijzondere mensen wel veel lef, een andere kijk op het leven, een goed en heel vergevingsgezind hart?
Misschien zijn er kwaliteiten en krachten in die ander die je herkent in jezelf. Ben je trots op wie je bent en op die kwaliteiten, of veeg je ze liever onder het kleed. Want opvallen en anders zijn, je unieke zelf zijn, dat zou dingen ook onnodig moeilijk kunnen maken. Ik was jarenlang het liefste net als anderen. Tot ik ontdekte dat ik dat niet was. En dat ik mijn best deed voor iets en iemand die ik niet zou worden of zijn.

Ik begon aandacht te schenken aan wie ik dan wel was. Ik begon aandacht te schenken aan wat mij dat unieke mens maakt dat ik ben.


Aandacht

Mijn werk als voetreflextherapeut en coach gaat om om die aandacht. Aandacht gericht op jou. Aandacht voor wat jou beweegt, motiveert, belemmert.
Wat je aandacht geeft GROEIT.

Wanneer je je richt op positieve gedachten en vergroten van je levensgeluk, zal de positiviteit groeien. Je zult meer geluk ervaren in je leven.

Wanneer je met aandacht werkt aan een positief gesteld doel en al je kwaliteiten inzet om dat doel te bereiken, vergroot je de kans dat je dit doel behaalt. Je vergroot de kans op succes hebt op wel terrein in je leven je dit ook wenst.

Wanneer je aandacht hebt voor jouw persoonlijke kwaliteiten, jouw kracht, zul je leren deze te erkennen.

Wanneer je ‘op zoek’ gaat naar dat wat jou zo bijzonder maakt, dan zul je het vinden.
En dan kun je het inzetten voor jouw eigen voordeel, succes en GELUK.

Wanneer serieus de tijd neemt en kijkt naar wat goed en mooi is aan jou, zul je zoveel ‘nieuws’ ontdekken.

Zie hoe bijzonder jij bent!

Ontdek hoe bijzonder jij bent!

Leave a Reply