Met andere ogen

Met andere ogen

met 4 reacties

Een goede coach is begripvol, heeft inlevingsvermogen en helpt je boven jezelf en je eigen verwachtingen uit te stijgen.
Een goede coach helpt je om overtuigingen die jou belemmeren te herkennen en dat inzicht positief in te zetten.
Een goede coach is betrokken en kan geraakt worden als ze jouw worsteling ziet met jezelf.
Een goede coach heeft vertrouwen in jou, ook wanneer jij nog niet weet of dat nu wel zo terecht is.
Een goede coach is integer en respectvol.


Wie ik benonverschrokken liefde

Dit is wie ik ben. Hoe ik in het vak sta. Hoe ik in het leven sta.  Ook mijn familie en vrienden steun ik met dezelfde betrokkenheid.
Een onverschrokken liefde voor mijn medemens en mijn dierbaren. Een liefde die uitvloeit naar mijn hobby’s en mijn werk.


Door het vuur

Het raakt mij erg wanneer iemand die dichtbij staat het moeilijk heeft. Wanneer een vriendin het zwaar heeft, is er grote kans dat we beiden in tranen zitten. Als het nodig is ga ik door vuur en doorkruis ik het land en over de grens om mijn schouders te lenen. Ik ga zover als kan, omdat ik dat geluk van zus, ouders, vrienden, vriendinnen echt belangrijk vind. Soms moet ik inbinden om mezelf niet te verliezen. Kijken wat ik op dat moment nog extra mee kan dragen. Mezelf beschermen dat het niet teveel wordt.


Zorgen voor mezelf

Zelf leerde ik met de hulp van coaches en psychologen praten over wat me dwars zat. Het verdriet over van alles en nog wat kwam er uit.
Dingen uit mijn jeugd, vervelende relatiebreuken, mijn eetstoornis. Bij mijn partners deelde ik dit mondjesmaat. Bij mijn vrienden zeldzaam.
Hulp vragen?

Ik vind dat zo moeilijk. Mijn pijn of verdriet uiten? Liever niet eigenlijk.
Tegelijkertijd voel ik me vanaf kinds af aan niet gezien. Niet gehoord. Logisch gevolg?


Omkering

Kort geleden draaide ik het om:

Zie ik de ander wel?

Hoor ik de ander wel? Ik heb zoveel medeleven en inlevingsvermogen vanuit mijn eigen referentiekader, maar dat is nog steeds mijn eigen verhaal. Mijn invulling. Een oefening tijdens mijn studieweekend was de ander te zien en respect te uiten voor het pad wat die ander bewandeld, zonder dat je de persoon of het pad echt kent. Het voelde als voor het eerst dat ik een ander zag. Zonder inmenging van mijn eigen gevoel, gedachten of onzekerheid. Neutraal en onbevooroordeeld.

Met andere ogen - Omkering2


Met andere ogen

Ik kijk naar een foto. Ik zie iemand die ik dacht goed te kennen. Maar door deze foto wordt die gedachte volledig onderuit gehaald. Het beeld en de context stroken niet met mijn werkelijkheid.

Ik kijk nog eens naar het plaatje. Met andere ogen. Ik zie iemand die heel erg geniet van een moment, een ontspannen gezicht. Rust?

Dit plaatje gaat niet over mij. Het heeft niets met mij te maken.

We zien. We voelen. We denken. We creëren ieder voor onszelf een eigen wekelijkheid.

We hebben ieder ons eigen verhaal!

 

Sleutel
Ik sta open om het verhaal van anderen te ontvangen. Te luisteren naar dat wat gezegd wordt. Zonder persoonlijke inmenging. Wel met betrokkenheid. Dit is de sleutel om mij te ontwikkelen tot een (nog) betere coach en vriendin.
Het sterkt me als persoon.

Bijzonder vind ik het; hoe een inzicht, een momentopname mij zoveel kracht en zelfvertrouwen geeft.

nieuw inzicht

4 Responses

 1. Joost
  | Beantwoorden

  Mooie en kwetsbare tekst, Wendy. Jij blijft nog steeds groeien als coach. Wat goed dat je jezelf voor die ontwikkeling in jezelf openstelt. Jouw van nature invoelend vermogen maakt je tot een heel goeie coach. Een klant kan zich veilig voelen bij jou. Heel veel goeds gewenst bij de volgende stappen op je pad als coach en als fijn en liefdevol mens.

 2. Wendy
  | Beantwoorden

  Dankjewel voor je warme woorden Joost!

 3. Robert Versmoren
  | Beantwoorden

  Hallo Wendy,
  Zoals gewoonlijk weer mooi een van de belangrijkste lessen van het leven omschreven.
  Een moeilijke les , laat je eigen angsten niet je beeld over anderen beïnvloeden. Objectief blijven en objectief kunnen blijven coachen.

  Heel moeilijk want daarvoor moet je eerst je eigen angsten overwinnen door jezelf kwetsbaar op te stellen.

  Knap en goed bezig!
  Het zal je zeker een (nog) betere coach maken.

  Gr Robert Versmoren

Leave a Reply