Groot hart?

Groot hart?

met 2 reacties

Ik heb een groot hart… zeggen ze.

Sommige mensen zeggen dat ik te lief ben. Anderen vinden me wel heel erg open.
Er zijn er die zich zorgen maken, omdat er volk is dat misbruik van mijn goedheid zou kunnen maken


Vertrouwen

In de 35 jaar dat ik ‘hier’ rondloop is mijn vertrouwen al meerdere keren beschadigd. Niet een klein beetje. Soms dacht ik dat dat nooit meer goed zou komen. Misbruik, pesten en bedrogen worden in een relatie, het heeft me allemaal geraakt en gevormd. Is er iemand waarbij ik nog wel terecht kan en die me vervolgens niet de rug toe keert?


Herstel

Gelukkig ben ik een paar hele goede mensen tegen gekomen in mijn leven. Hulpverleners, vrienden bij wie ik terecht kon, familie die me opving. Zelfs een ex die klaar stond om zich in een vechtpartij te mengen om mij uit de penarie te helpen. Het lijkt zo lang geleden. Tegenover alle nare ervaringen staan minstens net zoveel goede. Dankzij mijn ervaringen heb ik antennes ontwikkelt, waarmee ik mensen sneller doorzie. Mijn vertrouwen is herstelt met de hulp van de goede mensen om heen en het groeiende vertrouwen in mijn eigen kracht.


Geven

Het verbaast mensen vaak. Ik geef graag en ik geloof wat geven betreft in een natuurlijk evenwicht.

Meestal is een glimlach of dankjewel genoeg. Dat geeft me energie. Ik zie en waardeer jou en jij laat op wat voor manier dan ook blijken dat ik er voor jou ook toe doe. Met een beetje geluk ontvang ik een stukje van jouw liefde en kan ik dat weer doorgeven aan iemand het hard nodig heeft. Een stukje liefde of aandacht. Of steun op wat voor manier ook.

geven

Aandacht
Afgelopen zondag gaf ik mijn aandacht, liefde en tijd in een verzorgingstehuis. Een vriendin van mij organiseerde een verwendag ter nagedachtenis aan haar overleden broer. Hem kende ik niet, haar vooral online. Haar blogs, haar manier van schrijven, dat raakte me al zo’n 9 of 10 jaar intussen. Ook het verdriet dat ze had om haar beste maatje te missen kwam goed binnen bij me. Ik bood meteen aan om deze dag in mijn agenda te reserveren en mij als vrijwilliger in te zetten.


Een glimlach

Als zelfstandige kan ik niet leven van een glimlach. De huur van praktijkruimte moet betaald worden. Net als de belastingen. Ik moet geld wegzetten voor pensioen en reserves hebben voor de dagen dat ik ziek ben. Maar het is de glimlach, de ontspanning, dat iemand zegt: ‘Zo dat was fijn, ik kom graag terug!’ Het is de glimlach van mijn blogvriendin, dankbaar voor alle hulp. Dat is hetgeen wat mij voldoening geeft en voor mij net zo belangrijk als het dak boven mijn hoofd en brood op de plank.

Ik ben een dankbaar mens!

 

Dankbaar
.. voor de blije gezichten van afgelopen zondag.
.. voor de mensen die deze week op de huishoudbeurs en in mijn praktijk tevreden van de massagetafel af komen.
..voor de mensen die ik kan helpen dichterbij hun gezondere en gelukkigere zelf te komen.

Ik ben dankbaar om van dit alles deel van uit te maken.

dankbaar2dankbaar1

2 Responses

 1. Ronald
  | Beantwoorden

  Hoi Hoi,

  En wij zijn super blij met jou, je bent een geschenk uit de hemel.

  Ronald

 2. Wendelot
  | Beantwoorden

  En Wendelot is gezegend met een partner met een idem groot hart die achter haar staat!

Leave a Reply