Als dromen werkelijkheid worden

Als dromen werkelijkheid worden

met Geen reacties

Toen ik een hele kleine Wendy was wilde ik schooljuf worden en vanaf een jaar of 9 ook nog schrijfster.
Ik ben gezegend met een rijke fantasie.

Persoonlijke groei en ontwikkeling

Ik ben een chaotische dromer

Ik werd geen juf. De herinneringen aan het pesten en de nare kinderen die ik had gekend bleven mij plagen. Tegelijkertijd was er in mijn jongvolwassen leven een ander verlangen geboren. Iets wat uit het diepste van mijn ziel naar boven wilde komen en door mijn onzekerheid steeds de kop in werd gedrukt. Ik wilde mensen helpen! Ik was hier op de wereld om de mensen om mij heen gelukkig te maken.

Maar wie zat er op mij te wachten? Door de jaren van pesten op school en het ‘stomme’ rare zusje zijn dacht ik dat ik nooit voor vol aangezien zou worden. Wie was ik dan dat ik een verschil dacht te kunnen maken in het leven van een ander?

Om de pijn en het verdriet te verwerken ging ik in therapie. Niet zomaar. Eerst had ik mezelf al wat jaartjes wijsgemaakt dat ik dat niet nodig had. Ik kon het zelf oplossen. De werkelijkheid was dat ik dieper in de put raakte en dat ik mijn eigenwaarde afhankelijk maakte van hoe leuk anderen mij vonden. Op een goede dag stapte ik de drempel over en zocht ik hulp. Alternatief, GGZ, zelfhulpgroep, zelfhulpboek, coaching.. vanaf het moment dat ik me niet meer achter mijn altijd brede glimlach verstopte leerde ik overal wel iets bij.


De opleiding NLP coaching/counseling heeft mij krachtiger gemaakt.
Diploma
Mij inzicht gegeven in mijzelf en mijn kwaliteiten. Ik kan zoveel meer dan ik geloofde van mezelf. Soms ben ik daar zelfs een beetje bang van. Dat ik niet de persoon ben die ik altijd dacht te zijn. Dat ik misschien wel succes zou kunnen hebben als ik maar geloof in mezelf.

Toen een collega van mij vertelde over haar keuze om de Politie te verlaten met een betalingsregeling vanwege de reorganisatie dacht ik: Dit is het. Dit is mijn kans om met een klein beetje extra zekerheid (genoeg om de sprong te wagen) voor mezelf te beginnen. Bijdragen aan het geluk van anderen! Als ik uit die put kan komen en positiever in het leven kan staan….dan kan een ander dat ook. Met het juiste steuntje in de rug.

 

Per 1 november start ik. Een eigen business.
Wat heb ik te bieden: Coaching, Voetreflextherapie, Ervaringsdeskundigheid, Gastlessen/voorlichting (wat betreft eetstoornissen en ADD), blogs. En nog wat leuke ideeën in ontwikkeling.

Mijn bedrijfsnaam, ‘geboorteakte’ op 21 augustus 2015 getekend. Wendelot.
Als in:

De wending van het lot!

 

Mijn website is net als ikzelf nog in ontwikkeling, in bloei. Logo, huisstijl, visitekaartjes en flyers worden as we speak ontworpen door Rhapsody Design.

Ben trots en geïnspireerd en ik vind het ook allemaal heel erg spannend.
Ik ben zojuist in het diepe gesprongen en ga mijn dromen waar maken! Op mijn eigen eigenwijze manier.

Mede mogelijk gemaakt door en zo dankbaar voor wat ik heb meegekregen van diverse vrijwilligers van de zelfhulpgroepen bij Ixta Noa & Paula Doornink van Bureau Waandag.

Leave a Reply