ALLES positief

ALLES positief

met Geen reacties

Ik ben graag de zonnestraal. De grote glimlach die jou welkom heet in mijn leven. De positiviteitsgoeroe.
Want met de juiste mindset bereik ik wat ik wil bereiken. Toch?


Een donker gatdonker licht

Ik richt me graag op het mooie. Iets kleins als een mooie bloem of de zon die in mooie stralen vanachter een wolk vandaan piept. Alsof ze met haar licht een zegening wil geven aan wie het maar ontvangen wil.

Wanneer ik mij verdrietig voel of boos, dan zal ik daar niet meteen wat over zeggen. Het liefst doe ik of het er niet is. ‘Kruip eens gauw terug in dat donkere gat jij! Laat mij lekker genieten en plezier hebben. Laat mij met rust!


Soms

Het onderdrukken van nare gedachten of gevoelens gaat me meestal best goed af. Maar soms niet. Dan overvalt het me en het is meteen heftig. Alsof je een fles prik goed geschud hebt en dan de dop eraf draait. Bij mezelf, bij mijn partner mag het er even zijn. Niet te lang. Ik draai de dop er terug op. Ik laat me de pret niet bederven zeg!

 

 

Een affirmatie
Fijne gedachten over mezelf. Mooie zinnen met een positieve intentie. Blijven herhalen tot het mijn hart en hoofd het voor waar aanneemt. Dat wat aandacht krijgt groeit en ik voed mijn zelfvertrouwen en mijn persoonlijke kracht.

Maar werken met affirmaties heeft een keerzijde. Want ik heb overtuigingen over mezelf die mij tegenspreken. Wanneer ik stiekem iedere positieve gedachte onderuit haal met: ‘Dacht je dat serieus? Wat een onzin zeg!’ Dan kan ik mezelf positief toespreken tot Sint Juttemus en nog langer. Dat gaat hem dan never niet worden.

Natuurlijk evenwicht
Om constructief met affirmaties te kunnen werken, moet je afrekenen met belemmerende overtuigingen.

Om van leuke dingen te kunnen genieten, moet ik erkennen dat ik momenten en ervaringen heb die ik vervelend vind. Dat het soms voorkomt dat ik geïrriteerd ben of bang, of boos of verdrietig. Hoe kan ik mijn blijdschap erkennen en toelaten als andere delen van mij er niet mogen zijn?

 

Er is geen licht zonder donker.

 

We hebben de zon nodig om om ons heen te kunnen kijken, de wereld in helderheid te aanschouwen. En zonder donker heeft het licht geen functie. Het houdt elkaar in evenwicht.


Het mag er zijn!

Dus vanaf nu, besluit ik, mag ik er af en toe even flink de balen van hebben. Mijn pijn erkennen en de ruimte geven.
Zodat ik op andere momenten weer besef: “Jeetje, wat voel ik me lekker!” en “Wat is het leven leuk!”

Vanaf nu is alles welkom. Krijgt dat wat nodig is aandacht en ruimte.
Wanneer ik er klaar mee ben, laat ik het los. Zodat er steeds iets nieuws kan ontstaan.

Gewoon mogen ZIJN. Dat geeft energie!

Natuurlijk evenwicht

Leave a Reply